ABDİ İBRAHİM’ DEN İLK REÇETESİZ ÜRÜN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ELİF ERGU KÜÇÜKUSTA

Vatan gazetesinde Elif Ergu’ nun yazısı:

Abdi İbrahim, Türkiye’nin yüzde 100 yerel sermayeli en büyük ilaç firması. Geçen sene 100’üncü yılını kutlayan şirket kendisine ‘global hedefler’ koyarken aynı zamanda da Türkiye’yi ilaç üssü yapmayı amaçladığını açıklamıştı.

Abdi İbrahim, bu hafta itibarıyla adını özellikle çocuklu ailelerin sıkça duyacağı bir ürün çıkardı. ‘Burun o’ yani ‘Bruno’. Serum fizyolojik burun damlası.

Reçetesiz ürünler, OTC pazarına bu ürünüyle adım atan Abdi İbrahim, Bruno şemsiyesi altında burunla ilgili farklı ürünler de çıkaracak. Bununla da yetinmeyip reçetesiz ürün yelpazesini kısa zamanda genişletecek.

Biraz rakamlara bakarsak, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de reçetesiz ilaç pazarı büyüyor. 2013 yılında bu pazarın ülkemizde 2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Abdi İbrahim firmasının Uluslararası Pazarlar Sağlık Ürünleri Genel Müdürü Cüneyt Gedikli ve Pazarlama ve Satış Direktörü Hayal Tepe’yle bir araya geldik. Birlikte bu haftadan itibaren TV ve radyolarda takip edebileceğimiz Bruno reklamını izledik.

‘O burun tıkanacak arkadaş’ reklamı ‘Tıkalı buruna Bruno’ sloganıyla kısa sürede hafızalarda yer eder.

Malum bebekli ailelerin en büyük sıkıntısıdır. Bebekler burunlarından nefes alırlar, burunları tıkandığında da sümkürerek açmayı bilemezler, bebekler ve aileler için uykusuz geceler başlar. Bebekler ve çocukların da kullanabileceği tek ürün serum fizyolojiklerdir. Bugüne kadar Türkiye’de kullanılan tüm serum fizyolojikler yabancı firmaların ürünleriydi. Bu anlamda Abdi İbrahim bir ilki yapmış oldu.

Mobil TIR, Van’a gidecek

Abdi İbrahim bu alandaki ilk markası Bruno’yu tanıtım amacıyla Acıbadem Mobil TIR’la da bir işbirliği yaptı.

Cüneyt Gedikli’nin verdiği bilgiye göre 1 Ekim’den itibaren Abdi İbrahim’in TIR’ı İstanbul’dan başlayıp Balıkesir, Adapazarı, Çanakkale, Ankara ve Van’i ilk etapta ziyaret edecek. TIR’daki doktorlar çocukların sağlık kontrollerini yapacak. Her ilde 5 gün kalacak.

Hayal Tepe, Bruno’nun bir ana ürün olduğunu, bu damlanın aynı zamanda göz temizliği için de kullanılabileceğini, burunla ilgili yeni ürünlerinin de olacağını anlatırken kısa süre içinde OTC alanında yeni ürünlerinin de çıkacağını söyledi.

30 ülkeye ihracat yapıyor

Abdi İbrahim aynı zamanda onkoloji ve bioteknoloji alanında yatırımlara hazırlanıyor. Avrupa’nın en iyi ArGE tesisilerinden birini kuran Abdi İbrahim, Bruno’nun yurtdışındaki isim haklarını da aldı. Bruno Abdi İbrahim’in yurtdışında da pazarlayacağı bir ürünü olacak. Abdi İbrahim’in 30 ülkeye ihracatı var.

Siz de yorumunuzu paylaşın: